OFEROWANE TESTY

Pokarmowy i dodatki spożywcze:
Histamina Pszenica Glutamat
Serotonina Skrobia pszenna Herbata zielona
Tyramina Otręby pszenne Kawa mielona
Fenyletylamina Owies Kawa bezkofeinowa
Gliadyna Otręby owsiane Isostar
Gluten Żyto Kakao
Kwas salicylowy Gryka Herbata czarna
Fosforan Kukurydza Pektyna jabłkowa
Mleko Skrobia kukurydziana Kofeina
Mleko z puszki Skrobia ziemniaczana Chinina
Białko jaja kurzego Mak Tauryna
Żółtko jaja kurzego Ryż Szafran
Jogurt Jęczmień Drożdże
Bifidus Proso Proszek do pieczenia
Mleko kwaśne Soczewica Żelatyna
Kefir Nasiona lnu Maggi
Śmietana Ziarna sezamowe Pyłki kwiatów
Maślanka Soja Czekolada w proszku
Twaróg Ziarna słonecznika Wanilia
Masło Groszek żółty Migdały
Margaryna Groszek zielony Ocet owocowy
Olej z orzeszków ziem. Nasiona dyni Ocet winny
Olej słonecznikowy Fruktoza Pistacje
Oliwa z oliwek Cukier biały Orzech laskowy
Olej rzepakowy Cukier trzcinowy Orzech włoski
Ser żółty twardy Cukier brązowy Orzeszki ziemne
Ser żółty miękki Palatinoza Orzech brazylijski
Ser owczy Cukier mlekowy Kwiat lipy
Camembert Lukrecja Orzech pekan
Wieprzowina Miód pszczeli Orzech kokosowy
Wołowina Aspartam Borowik
Cielęcina Sorbit Mięta
Jagnięcina Mannit Hibiskus
Kurczak Xylit Rumianek
Mięso z królika Natrium jodatum Koniak
Mięso z indyka Maltitol Pieczarki
Tofu Sacharyna Smardz
Pstrąg Cyklamat Rzodkiew
Dorsz Substancja peklująca Wino białe
Flądra Sól Wino czerwone
Krewetki Sól morska Piwo
  Natrium fluoridum Cebula
  Nescafe Ziemniaki
Grzyby i pleśnie:
Alternaria tenuis Pullularia pullulans
Aspergillus fumigatus Rhizopus nigricans
Botrytis cinerea Saccharomyces cerevisiae
Candida albicans Serpula lacrymans
Chaetomium globosum Sporothrix schenkii
Cladosporium herbarum Trichophyton mentagrophytes
Curvularia lunata Ustilago tritici
Fusarium moniliforme Alternaria alternata
Helminthosporium halodes Aspergillus niger
Microsporum canis Fusarium roseum
Mucor mucedo Mucor racemosus
Neurospora sitophila Penicillium expansum
Penicillium notatum Trichophyton rubrum
Phoma betae  
Sierść zwierzęca, roztocza, jad owadów:
Kura Wełna owcza
Kaczka Świnia
Gęś Koza
Papużka falista Wielbłąd
Chomik Mysz
Pies Szczur
Królik Roztocza 1 (Dermatophagoides farinae)
Kot Roztocza 2 (Dermatophagoides pteronyssinus)
Świnka morska Jad pszczeli
Koń Jad osy
Krowa Pierze
Pyłki:
Klon Kupkówka pospolita
Szarłat Lipa
Aster Mniszek
Bylica (piołun) Lucerna
Brzoza Kukurydza
Pokrzywa Margeretka
Chryzantema Topola
Dalia Platan
Dąb Perz
Olcha Ambrozja
Jesion Rzepak
Świerk Życica trwała
Bez lilak Grochodrzew
Komosa Żyto
Jęczmień Buk czerwony
Szklaniczka Tomka
Rajgras wyniosły Szczaw
Ruta Trzcina
Owies Wiąz
Grab Babka
Leszczyna Wierzba
Czarny bez Pszenica
Kłosówka wełnista Wyczyniec łąkowy
Chmiel Tymotka łąkowa
Psi ząb palczasty Wiechlina łąkowa
Jaśmin Kostrzewa łąkowa
Grzebienica pospolita Kasztanowiec czerwony
Sosna
 Metale:
Amalgamat Ind Molibden Tantal
Arsen Iryd Nikiel Tal
Beryl Kadm Osm Tytan
Ołów Kobalt Pallad Wanad
Chrom Miedź Platyna Wolfram
Żelazo Lit Rtęć Cynk
Gal Magnez Rubid Cyna
Złoto Mangan Srebro  

 

 

Toksyny środowiskowe
 

Chemikalia ogólne:
Chlorometylotiazolon Balsam peruwiański
Benzokaina Tiokarbamyl - mieszanka
Alkohol cetylstearylowy Lanolina
Perfumy - mieszanka Dwuetylodwutiokarbamad cynkowy
Żywica epoksydowa Amoniak
Formaldehyd Antimontrioxyd
Dwuchromian potasu Kwas benzoesowo-metylowy
Kalafonia Chlor
Mieszanka tioalkoholi Lindan (sześciochlorocykloheksan)
Merkaptobenzotianol Piżmoketon
N-fenylo-N-izopropylo-p-fenylenodwuamina Mieszanka PCB
Neomycyna,siarczan Perchloroetylen
p-fenylenodwuamina Kwas tereftalowy
Żywica butylo-fenolo-formaldehydowa Czterobromofenol
Paraben - mieszanka Cement
Spaliny: Rozpuszczalniki: Włókna:
Benzyna bezołowiowa Aceton Azbest
Benzyna ołowiowa Metanol Włókno celulozowe
Olej napędowy Metyloetyloketon Włókno szklane
Ropa Rozpuszczalnik nitro Włóno ceramiczne
Gaz spalinowy Alkohol propylowy  
Gaz kuchenny (propan butan) Styren  
Dym tytoniowy Toluen (metylobenzen)  

 

 

Barwniki i konserwanty
 

Barwniki: Przeciwutleniacze:
E 102 tartazyna (żółcień kwasowa) E 310 propylgallat
E 104 żółcień chinylowa E 311 octylgallat
E 110 pomarańcz żółta S E 312 dodecylgallat
E 120 koszenila (karmin) E 320 butylhydroxianizol (BHA)
E 122 azorubin E 321 butylhydroxitoluol (BHT)
E 123 amarant Emulgatory/Stabilizatory:
E 124 czerwień pąsowa 4R E 322 lecytyna
E 127 erytrozyna E 406 agar
E 131 błękit patentowy V E 407 karagen
E 132 indygokarmin E 410 mączka chleba świętojańskiego
E 142 zieleń brylantowa BS E 414 guma arabska
E 150 karmel E 420 sorbit
E 151 czerń brylantowa BN E 421 mannit
E 153 węgiel E 422 gliceryna
E 162 betanina, czerwień buraczana E 440a pektyna
E 171 dwutlenek tytanu E 450b trójfosforan pięciosodowy
E 173 aluminium E 450c polifosforan sodowy
Środki konserwujące: E 535 żelazocyjanek sodu
E 200 kwas sorbowy E 536 żelazocyjanek potasu
E 202 sorbat potasowy Wzmacniacze smaku:
E 210 kwas benzoesowy E 621 glutaminian sodu
E 211 benzoesan sodu E 622 glutaminian potasu
E 212 benzoesan potasu E 623 glutaminian wapnia
E 214 etylester PHB E 627 guanylat sodu
E 216 propylester PHB E 640 glicyna
E 218 metylester PHB E 641 leucyna
E 221 siarczek sodu Różne:
E 222 siarczan sodu E 905 parafina
E 223 dwusiarczek sodu E 924 bromek potasu
E 224 dwusiarczek potasu E 951 aspartam
E 230 dwufenyl E 952 cyklamat
E 231 ortofenylfenol E 954 sacharyna
E 236 kwas mrówkowy    
E 239 sześciometylenoczteroamina, urotropina    
E 251 azotan sodu    
E 252 azotan potasu    
E 270 kwas mlekowy    
E 280 kwas propionowy    
E 281 propionat sodu